Kami telah dijemput untuk merasai pengalaman gaming notebook yang hebat di pelancaran MSI Sky Unlimited pada 12 Nov 2015 lepas.

MSI, pengeluar gaming notebook yang berinovasi, menampilkan Intel Core i7 generasi ke-6 yang terkini yang menggunakan pemproses Intel Skylake sesuai untuk pemain hardcore .

MSI GS40 2

MSI bukan sahaja memperkenalkan teknologi eksklusif MSI , tetapi juga telah melancarkan ciri-ciri permainan baru yang berkuasa sepenuhnya didalam gaming notebook baru dan memberi kuasa penuh pengkomputeran dengan seni bina platform baru Intel Skylake.

Skylake

Gaming notebook seperti GS40 terbaru menggunakn PCI-E Gen 3.0×4 bandwidth menggunakan teknologi NVMe pada single SSD M.2. Memanfaatkan potensi prestasi penuh Gen 3.0 SSD melalui pengoptimuman perkakasan dan perisian keluarkan kelajuan membaca yang melampau sehingga 2200MB / s, 5x lebih cepat daripada SATA3 SSD.

SSD

Ia juga mempunyai prestasi yang terbaik dengan sokongan memori DDR4-2133, mencapai lebih 29GB/s dalam kelajuan membaca dan 32GB / s secara bertulis. Dengan prestasi lebih 30% lebih cepat daripada generasi sebelumnya DDR3-1600, DDR4-2133 adalah standard laptop baru untuk memberi pengalaman permainan ke peringkat seterusnya.

DDR4

Lebih banyak tenaga akan menjana lebih banyak haba. Oleh itu penyejukan adalah satu tugas yang rumit untuk ditangani.  Teknologi yang ekslusif dari MSI Cooler Boost 3 mempunyai dwi modul terma dalaman dengan memperuntukkan paip haba khusus untuk GPU dan CPU. Sebanyak 5 paip haba dan 2 kipas secara aktif dan berkesan unutk menolak haba keluar daripada sistem, menyebabkan kesan penyejukan yang lebih baik pada gaming notebook yang nipis dan ringan seperti GS40 ini.

Cooler

NVIDIA GeForce GTX 970M memberi prestasi grafik kepada gaming notebook yang tinggi. Ia boleh mencapai skor yang lebih 9,000 dalam 3DMark 11, GeForce GTX 970M memberikan permainan yang sangat pantas dan cecair pada tetapan dan resolusi yang tinggi  dalam reka bentuk yang ringan dan mudah alih.

GTX970m

Pada asalnya dibangunkan untuk jet pejuang tentera, Nahimic pakar dalam  pemprosesan perisian bunyi 3 dan penambahbaikan audio menawarkan 7.1 bunyi dalam definisi tinggi yang mengasyikkan. Direka untuk bekerja dengan audio standard dan peralatan stereo standard  Ia juga mempunyai perakam audio definisi tinggi dengan mudah merakam aliran bunyi studio yang berkualiti dan hanya boleh didapati pada gaming notebook MSI.

Nahimic

MSI Sky